Startsida - Info - Program - Historik - Teknik - Filmlänkar - Filmbolag

SAGA's AKTUELLA PROGRAM

VIKTIGT MEDDELANDE:
Nu finns vi på Facebook!
Klicka på loggan!

Slipp stå i kö: Har du bokat biljett så hämta ut den i kassan någon dag innan så är det bara att gå förbi kön på visningsdagen! (Annars måste den hämtas 20 min före - tänk på ev. kö!)


MICKE & VERONICA
SVENSK RELATIONSKOMEDI I SKÄRGÅRDSMILJÖ!
En ny film av Staffan Lindberg som gjorde succéerna EN GÅNG I PHUKET och SOMMAREN MED GÖRAN! Veronika faller pladask för Micke, snickaren som bygger om hennes kök hemma i stora Östermalmsvåningen. Sågspånet har knappt lagt sig vid den första heta kyssen. För deras tonårsbarn Fanny och Alexander blir föreningen svår att acceptera. Veronika tänker att en sommar för dem alla på västkusten hos hennes förmögna föräldrar säkert gör susen. Men Micke känner sig inte bekväm i den "fina" världen och när hans egen dysfunktionella familj och en sexuellt frigjord granne också blandar sig i leken sätts deras relation på spel. I den fagra bohuslänska skärgården möts tre generationer för att reda ut sina trassliga förhållanden i en stjärnspäckad relationskomedi… I huvudrollerna ser vi David Hellenius, Izabella Scorupco samt Suzanne Reuter, Philip Zandén, Claes Ljungmark och Peter Magnusson.

Barntillåten
100:-
1tim 40min

Sönd 1/3 kl 14.30



FIFTY SHADES OF GREY (FEMTIO NYANSER AV HONOM
EFTER BOKSUCCÉN!
Nu kommer filmen baserad på den första boken i den bästsäljande romanserien som blivit ett globalt fenomen. Sedan den släpptes har boktrilogin översatts till 51 språk och sålts i över 100 miljoner exemplar - något som gör den till en av de största och snabbaste säljande bokserierna någonsin.

15 år
100:-
2tom 5min

Sönd 1/3 kl 17.00



SEVENTH SON
KAMPEN MOT EN ARMÉ AV ÖVERNATURLIGA MÖRDARE!
I en förtrollad tid, i en värld av legender och magi, reser den ende kvarvarande krigaren ur en mystisk orden för att finna en förutspådd hjälte född med otroliga krafter, den siste Sjunden Sonen. Plötsligt bortryckt från sitt lugna liv som dräng ger sig den osannolike hjälten ut på ett farligt äventyr tillsammans med sin stridshärdade mentor för att besegra en mörk drottning och hennes armé av övernaturliga mördare. Med bl.a. Alicia Vikander, Julianne Moore, Kit Harington och Jeff Bridges. Filmen är baserad på bokserien "The Last Apprentice" av Joseph Delaney.

11 år, 7 år med vuxen
120:- (3-D)
100:- (2-D)
1tim 35min

Sönd 1/3 kl 19.30 (3-D)



AMERICAN SNIPER
NOMINERAD TILL 6 OSCAR! REGISSERAD AV CLINT EASTWOOD!
U.S. Navy SEAL-soldaten Chris Kyle är USA:s mest kända krypskytt genom tiderna och han åkte till Irak med ett enda uppdrag - att skydda sina vapenbröder. Hans pricksäkerhet räddade ett otal antal liv och han gick under smeknamnet "Legenden". Trots faran och att det tärde enormt på hans familj åkte han tillbaka till Irak fyra gånger. Chris gjorde det för att leva upp till mottot "ingen soldat lämnas kvar", men när han till slut kom hem förstod han att det egentligen var kriget han inte kunde lämna… Med bl.a. Bradley Cooper, Sienna Miller, Jake MacDorman och Kyle Gallner.

15 år
100:-
2tim 10min

Onsd 4/3 kl 19.30



B I G E Y E S
OSCARSNOMINERAD! VERKLIGHETSBASERAT DRAMA AV TIM BURTON!
Tim Burton är tillbaka med ännu en fantastisk historia. Den nyskilda Margaret anländer till San Fransisco med sin lilla dotter för att starta ett nytt liv där. Hon träffar snart den karismatiske konstnären Walter Keane som drömmer om att bli berömd. De gifter sig kort därpå, men Walters framgångar låter vänta på sig. Detta tills den fenomenala succén med "Big Eyes"-målningarna, de berömda canvastavlorna av framförallt barn med överdimensionerade ögon, blir en sensation världen över. Makarna Keanes skapar på kort tid ett imperium av storögd konst. Avslöjandet om att dessa populära porträtt inte alls målats av Walter, utan av Margaret, slår ned som en bomb inom konstvärlden. Baserad på den otroliga, sanna historien om Margaret och Walter Keane, två artister som delade en hemlighet så exceptionell att den saboterade deras äktenskap samtidigt som den förändrade hela världens synsätt på konst. Med Amy Adams, Christoph Waltz, Terence Stamp, Krystan Ritter.

11 år, 7 år med vuxen
100:-
1tim 50min

Fred 6/3 kl 19.30
Sönd 8/3 kl 17.00

Fred 27/3 kl 19.30



I NÖD ELLER LUST
KJELL SUNDVALLS NYA KOMEDI!! (Mannen bakom många publiksuccéer!!!)!
Det är dags för bröllop och hela släkten samlas för att fira Jennie och Gabriels kärlek. Jennis mamma Maria styr över festligheterna, som ska vara i dagarna tre. Maris syster Isabella med äkta mannen Micke och deras barn ska naturligtvis närvara. Isabellas och Mickes äktenskap knakar rejält i fogarna, men det är ingenting som man kan visa nu. Nu gäller det att hålla masken som det lyckliga paret, för Maria godtar inte att någon skulle ha problem när hon arrangerar det perfekta bröllopet. Men är Isabella och Micke verkligen de enda som behöver låtsas vara lyckliga? Med bl.a. Magdalena Betou, Peter Magnusson, Johan Ulveson, Katarina Ewerlöf, Dan Ekborg.

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
1tim 30min

Lörd 7/3 kl 14.30
Sönd 8/3 kl 14.30

Fred 13/3 kl 19.30
Sönd 15/3 kl 19.30

Lörd 11/4 kl 17.00
Sönd 12/4 kl 17.00



STILLA HJÄRTA
BILLE AUGUSTS NYA KRTIKERROSADE FILM!
Tre generationer samlas i föräldrahemmet under en helg. Systrarna Sanne och Heidi har accepterat sin sjuka mammas önskan om att få dö innan hennes sjukdom förvärras. Allteftersom helgen fortskrider blir moderns önskan dock allt svårare att hantera och gamla konflikter kommer upp till ytan… Med Ghita Nörby, Paprika Steen, Morten Grunwald m.fl. Filmen mottogs med stående ovationer vid festivalen i San Sebastian och rosades av en internationell kritikerkår. Paprika Steen belönades som bästa kvinnliga skådespelare. Vid danska premiären gick den rakt in på biotoppens förstaplats.

Ålder ej klar
100:-
1tim 35min

Lörd 7/3 kl 17.00
Sönd 8/3 kl 19.30
Månd 9/3 kl 19.30



BERÄTTELSEN OM ASKUNGEN
DISNEYS NYA FAMILJEFILM! SVENSKT TAL LÖ-SÖN!
Den klassiska berättelsen om Ella, vars far gifter om sig efter att modern tragiskt dött. Ella vill stötta sin pappa och välkomnar styvmodern Lade Tremaine och hennes döttrar Anastasia och Drizella in i familjen. Men när Ellas far oväntat dör befinner hon sig plötsligt i en grym och avundsjuk familj, och hon tvingas bli familjens tjänare. I rollerna ser vi bl.a. Lily James, Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Cate Blanchett och Stellan Skarsgård. Regi av Kenneth Branagh.

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
1tim 50min

Lörd 14/3 kl 14.30 - MED SVENSKT TAL
Sönd 15/3 kl 14.30 - MED SVENSKT TAL)



HOTELL MARIGOLD 2
ÄNTLIGEN EN UPPFÖLJARE ATT FÅ KOPPLA AV MED!
Komedin HOTELL MARIGOLD 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén "Hotell Marigold",. Hela det sprudlande gänget (spelade av härliga Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith mfl) är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amiranske hotellgästen Guy som spelas av Richard Gere. Nu drömmer den indiske ägaren Sonny (spelad av Dev Patel) om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut.

Barntillåten
100:-
Längd ej känd

Lörd 14/3 kl 17.00
Sönd 15/3 kl 17.0
Månd 16/3 kl 17.00



LEVIATAN
GOLDEN GLOBE-BELÖNAD SOM BÄSTA UTLÄNDSKA FILM!
Detta ryska drama knep priset som Bästa film vid Golden Globe framför svenska "Turist"! Kolia bor i en liten stad nära Barents hav i norra Ryssland där han har sin egen bilverkstad precis bredvid huset där han bor med sin unga fru Lilja och en son från ett tidigare äktenskap. Vadim Shelevyat, stadens borgnästare, vill undanröja Kolia från marken. Men när Kolia inte låter sig köpas loss börjar Vadim använda sig utav aggressivare metoder… Filmen är regisserad av den prisbelönte Andrey Zvyagintsev (som gjort The Return, Elena, Förvisningen)

15 år
100:-
2tim 20min

Onsd 18/3 kl 19.30



STILL ALICE
DRAMA OM EN KVINNA SOM DRABBAS AV ALZHEIMERS SJUKDOM!
Filmen bygger på romanen Fortfarande Alice av Lisa Genova. Filmen är Oscarsnominerad.
Alice Howland är lyckligt gift med tre vuxna barn och ett hus på the Cape. Hon är en hyllad Harvard-professor på höjden av sin karriär när hon plötsligt märker en glömska som sakta kryper sig på henne. I takt med att förvirringen börjar skymma hennes tänkande och hennes minne börjar svika får hon en förödande diagnos: tidigt stadium av Alzheimers sjukdom. Som den oberoende kvinna hon är kämpar Alice med att behålla sin livsstil och leva i nuet, trots att hennes personliga jag långsamt skalas bort.. Med bl.a. Kristen Stewart, Julianne Moore, Kate Bosworth och Alec Baldwin.

Barntillåten
100:-
1tim 40min

Lörd 21/3 kl 17.00
Sönd 22/3 kl 17.00
Månd 23/3 kl 19.30



DIVERGENT: INSURGENT
ACTION OCH SCIENCE-FICTION-ÄVENTYR!
I "The Divergent Series: Insurgent" höjs insatserna för Tris som söker efter allierade och svar i de dystopiska ruinerna av ett futuristiskt Chicago. Tris och Four är nu på flykt från Jeanine, ledaren för den makthungriga falangen De Lärda. De måste försöka ta reda på vad det var som Tris familj offrade sina liv för att skydda och varför ledarna för De Lärda gör allt som står i deras makt för att stoppa dem. Tris är plågad av sina tidigare beslut men gör allt för att skydda dem hon älskar. Samtidigt ställs hon inför den ena omöjliga utmaningen efter den andra när hon, tillsammans med Four, försöker få fram sanningen om det förflutna och slutligen framtiden för deras nya värld.

Ålder ej klar
120:- (3-D)
100:- (2-D)
Längd ej känd

Fred 20/3 kl 19.30 (3-D)
Sönd 22/3 kl 19.30 (3-D)

Sönd 29/3 kl 19.30 (2-D)



H O M E
NY TECKNAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
I den roliga familjefilmen HOME så invaderar en fredlig grupp utomjordingar Jorden och använder den som ett gömställe från sina fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld Jorden runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa…

Ålder ej klar
100:- (3-D)
80:- (2-D)
Längd ej känd

Fred 27/3 kl 17.00 (3-D)
Lörd 28/3 kl 14.30 (3-D)
Sönd 29/3 kl 14.30 (3-D)
Månd 30/3 kl 14.30 (2-D)
Tisd 31/3 kl 14.30 (3-D)

Fred 3/4 kl 14.30 (2-D)
Månd 6/4 kl 14.30 (3-D)



FAMILJEN BÈLIER
REKORDSUCCÉ I FRANKRIKE FÖR DENNA MÅ BRA-DRAMA-KOMEDI!
I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som tar hand om alla utom sig själv. Hon fungerar som sina föräldrars språkrör i deras vardagsliv och är oumbärlig i skötseln av familjens gård. Vad hennes föräldrar inte vet är att deras dotter har en fantastisk röst och en talang utöver det vanliga, något Paulas musiklärare upptäcker. Han övertygar henne om att ställa upp i en audition utlyst av Radio France i Paris, som kan leda till att hon kommer in på sina drömmars musikutbildning. Paula ställs nu inför sitt livs svåraste val - att stanna kvar hos sin familj eller uppfylla sina drömmar. "La Famille Bélier" är en fransk komedi i sann feelgood-anda och har på knappt 4 veckor lockat närmare 4 miljoner fransmän till biograferna och har sedan premiären legat etta på den franska biotoppen! Huvudrollen spelas av det nya stjärnskottet Loana Emera, vars första album släpptes för några veckor sedan. Titelmelodin "Je Vole" ligger nr 2 på singellistan. Filmen har redan jämförts med de franska storfilmerna "Amèlie från Montmartre" och "En oväntad vänskap".

Ålder ej klar
100:-
1tim 45min

Lörd 28/3 kl 17.00
Sönd 29/3 kl 17.00



INTO THE WOODS
HUMORISTISK MUSIKAL FRÅN DISNEY MED MERYL STREEP & DEPP!
En modern tvist på de klassiska Bröderna Grimm-sagorna. Denna humoristiska musikal flätar samman Askungen, Rödluvan, Jack och Bönstjälken samt Rapunzel och handlar om en bagare och hans fru, deras önskan om att starta familj och häxan som lagt en förbannelse över dem. Med bl.a. Oscarsnominerade Meryl Streep, Johnny Depp, Emily Blunt, Anna Kendrick.

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
2tim

Onsd 1/4 kl 17.00
Långfredagen 3/4 kl 17.00
Påskdagen sönd 5/4 kl 17.00
Annadag Påsk månd 6/4 kl 17.00



FAST AND FURIOUS 7
ACTION TILL MAX I NYA DELEN AV SUCCÉSERIEN!
I den 7:e delen dyker en ny karaktär upp, Ian Shaw (spelad av Jason Statham), som ska hämnas på de som är ansvariga för hans brors död- Dominic Toretto och hans gäng. Med bl.a. Vin DieselPaul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey och Kurt Russell.

Ålder ej klar
Pris ej klart
Längd ej känd

Onsd 1/4 kl 19.30
Långfredagen 3/4 kl 19.30
Påskdagen sönd 5/4 kl 19.30
Annadag Påsk månd 6/4 kl 19.30



KOMMANDE PROGRAM:







Med reservation för tryckfel och ändrade uppgifter.

Bioguiden


© Skånebiografer - Webdesign/Produktion: Skåne Online


Sagabiografen i Höganäs - Programinformation: 042-34 95 75
besöksräknare
besöksräknare