Startsida - Info - Program - Historik - Teknik - Filmlänkar - Filmbolag

SAGA's AKTUELLA PROGRAM

VIKTIGT MEDDELANDE:
Nu finns vi på Facebook!
Klicka på loggan!

Slipp stå i kö: Har du bokat biljett så hämta ut den i kassan någon dag innan så är det bara att gå förbi kön på visningsdagen, direkt till godisdisken! (Annars måste den hämtas 20 min före - tänk på ev. kö!)


PAPUSZA - DEN ROMSKA SÅNGEN
FLERFALDIGT PRISBELÖNAT DRAMA!
Vinnare av priset Karlovy Vary, Vinnare av 8 priser vid Polish Film Awards, Nominerad till European Film Awards! Den verkliga berättelsen om Papusza - den första romska kvinnan att skriva ner sina dikter och få dem utgivna, och därmed trotsade den traditionella bilden av kvinnan i det romska samhället. Filmen följer Papuszas liv från början till slut. Ett arrangerat bröllop som ung flicka, livet i en husvagnspark under andra världskriget och därefter den påtvingade och fattiga bosättningen i kommunismens Polen. Här mötte hon också den polska poeten Jerzy Ficowski som såg hennes enorma talang, men som också blev hennes fall. I det romska samhället ansågs hon nämligen som en förrädare för att ha avslöjat deras hemligheter. Något som inte sågs med blida ögon.

15 år
100:-
2tim 10min

Onsd 25/11 kl 17.00SPIONERNAS BRO
TOM HANKS I EN THRILLER REGISSERAD AV STEVEN SPIELBERG!
Tom Hanks spelar advokaten James Donovan som på 60-talet hamnar mitt i det kalla kriget när CIA ger honom i uppdrag att förhandla fram frigivningen av en tillfångatagen amerikansk pilot.. Hanks & Spielberg kan aldrig bli dåligt!

Ålder ej klar
Pris ej klartbr> Längd ej känd

Fred 27/11 kl 19.30
Sönd 29/11 kl 19.30EN UNDERBAR JÄVLA JUL
EN NY SVENSK FILM AV HELENA BERGSTRÖM!
27-årige Simon och Oscar har varit ett par i fem år. Tillsammans med sina nära vän Cissi har de köpt ett "karaktärsfullt" hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon? Tillsammans ska trion bilda familj. Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton - toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag! Regi av Helena Bergström och med bl.a. Maria Lundqvist, Robert Gustafsson, Anastasios Soulis, Anton Lundqvist, Rakel Wärmländer, Michalis Koutsoginnakis, Inga Landgré och Helena Bergström.

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
1tim 45min

Lörd 28/11 kl 17.00
Sönd 29/11 kl 17.00
Månd 30/11 kl 17.00TAXI TEHERAN
IRANSKE REGISSÖREN JAFAR PANAHIS NYA FILM!
Vinnare av Guldbjörnen i Berlin 2015. Befriad från husarrest men belagd med yrkesförbud fortsätter den iranske regissören Jafar Panahi oförtrutet att göra film. Passagerare av alla slag berättar öppenhjärtigt om sina liv för taxichauffören som spelas av regissören själv. Med kameran på instrumentbrädan i sin mobila filmstudio lyckas Panahi med både humor och dramatik ge en bild av dagens Iran.

15 år
100:-
1tim 25min

Onsd 2/12 kl 17.00THE DIARY OF A TEENAGE GIRL
ETT FÖRHÅLLANDE MED MAMMANS POJKVÄN!
En amerikansk film som redan blivit mycket debatterad - innan premiären. Ett drama som utspelas i 1970-talets San Fransisco. Minnie är en 15-årig tjej som lever med sin mamma och sin yngre syster och drömmer om att bli serietecknare. Hennes liv förändras dock radikalt, när hon inleder ett förhållande med mammans pojkvän. Med Bel Powley, Alexander Skarsgård och Kristen Wiig.

15 år
100:-
1tim 40min

Fred 4/12 kl 19.30
Sönd 6/12 kl 19.30HE NAMED ME MALALA
EN GRIPANDE DOKUMENTÄR!
För miljoner människor är hon en förebild och inspiration. För några är hon ett hot och måltavla. Detta är berättelsen om Malala Yousafari, den yngsta någonsin som blivit tilldelad Nobels Fredspris, för hennes kamp för flickors rätt att gå i skolan.

11 år, 7 år med vuxen
100:-
1tim 40min

Lörd 5/12 kl 17.00
Sönd 6/12 kl 17.00DET VITA FOLKET
DRAMA AV LISA ASCHAN MED PERNILLA AUGUST & VERA VITALI!
Till en plats där vissa kan komma och gå som de vill, medans andra är inlåsta, kommer Alex (Vera Vitali) som nyanländ. Viktoria (Pernilla August) är säkerhetsansvarig, men begår själv i hemlighet det största brottet. Alex, å sin sida, är fast besluten om att rymma.

15 år
100:-
1tim 20min

Onsd 9/12 kl 17.00TSATSIKI, FARSAN OCH OLIVKRIGET
SVENSK FAMILJEFILM!
Tsatsiki längtar till sommarlovet då han ska åka till Grekland för att bo hos sin pappa Yanis. När Tsatsiki anländer till byn är det dock inte riktigt som han mindes det. Pensionat och krogar är öde, det är kris i Grekland och i hans älskade by. När pappa berättar de dåliga nyheterna att han kanske måste sälja både hotellet och olivlunden så blir Tsatsiki upprörd. Men Tsatsikis mamma har lärt honom att aldrig ge upp, han inser att det är upp till honom att rädda hotellet, annars kommer hans älskade plats i Grekland att gå förlorad. Tillsammans med den vilda äventyrskan Alva, en orädd tolvårig flicka full av skratt och upptäckarglädje, startar de ett räddningsuppdrag som förvandlar Tsatsikis sommarlov till en resa fylld av äventyr och vänskap.

Barntillåten
100:-
1tim 35min

Fred 11/12 kl 17.00
Lörd 12/12 kl 14.30
Sönd 13/12 kl 14.30

Sönd 20/12 kl 14.3045 ÅR
KRITIKER- & PUBLIKHYLLAD FILM SOM VANN GULDBJÖRNEN I BERLIN!
Det är bara en vecka kvar till Kate och Geoff Mercers 45:e bröllopsdag och planering för festen är i full gång. Men så landar ett brev till Geoff på farstun. Man har funnit kroppen till hans första kärlek, nedfrusen och välbevarad djupt i de schweiziska alpernas glaciärer. En allvarsam nyhet som kommer att få konsekvenser både för det 45-åriga bröllopsfirandet och deras äktenskap. Regissören Andrew Haigh hyllades för Weekend och är nu tillbaka med 2015 års stora snackis i Berlin, där en lysande Charlotte Rampling och Tom Courtenay belönades med Silverbjörnen.

Ålder ej klar
100:-
1tim 35min

Lörd 12/12 kl 17.00
Sönd 13/12 kl 17.00

Sönd 20/12 kl 14.30STAR WARS 7: THE FORCE AWAKENS
Världspremiär! - Stjärnornas krig fortsätter i den nya efterlängtade storfilmen!!
Du kan boka biljett redan nu på vår bokningssida - eller i vår kassa. Du kan också köpa din biljett i vår kassa.
Originalstjärnorna Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew och Kenny Baker samlas tillsammans med John Boyega, Andy Serkis, Max von Sydow m.fl i den efterlängtade fortsättningen på alla tideras största filmserie!

Ålder ej klar
140:- (3-D)
120:- (2-D)
2tim 15min

Onsd 16/12 kl 15.30 (2-D)
Onsd 16/12 kl 19.00 (3-D)
Fred 18/12 kl 19.00 (2-D)
Lörd 19/12 kl 17.00 (3-D)
Sönd 20/12 kl 19.00 (2-D)
Månd 21/12 kl 19.00 (3-D)
Tisd 22/12 kl 19.00 (2-D)KOMMANDE PROGRAM:

  • PREMIÄR JULDAGEN: EN MAN SOM HETER OVE - ÅRETS STÖRSTA SVENSKA FAMILJEKOMDI!
    59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid. En dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av att omge sig med ordentliga verktyg. Baserad på Fredrik Backmans succéroman med samma namn och med Rolf Lassgård som Ove.
  • CREED - THE LEGACY OF ROCKY - STALLONE TRÄNAR APOLLO CREEDS SON!
    Adonis Johnson har aldrig lärt känna sin berömde far, tungviktsmästaren Apollo Creed, som dog innan Adonis föddes. Men ingen kan förneka att sonen har boxningen i blodet, så han beger sig till Philadelphia, staden där den legendariska matchen mellan Apollo Creed och uppkomlingen Rocky Balboa gick av stapeln. Adonis söker upp Rocky och ber honom att bli hans tränare. Trots att Rocky bestämt sig för att lämna boxningen bakom sig har han svårt att säga nej eftersom han hos Adonis känner igen den styrka och målmedvetenhet som karakteriserade Apollo Creek - rivalen som kom att bli en av hans bästa vänner. Men har Adonis vad som krävs för att utveckla inte bara viljan hos en sann kämpe, utan också hjärtat? Och hinner han innan det är dags att kliva upp i ringen? Med bl.a. Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Tessa Thompson och den brittiske proffsboxaren och trefaldige tungviktsmästaren Anthony Bellew.


Med reservation för tryckfel och ändrade uppgifter.

Bioguiden


© Skånebiografer - Webdesign/Produktion: Skåne Online


Sagabiografen i Höganäs - Programinformation: 042-34 95 75
besöksräknare
besöksräknare